Sori. Meillä ei ole tarvetta teille. 

lapset_syyria.jpg
Kuva: SOS-Lapsikylä / Fares Haj Ibrahim

Perussuomalaisten todennäköinen tuleva puheenjohtaja Sampo Terho kertoo, että Suomen pakolaiskiintiö ei nouse. ”Suomella ei ole tarvetta nostaa kiintiötä.”

Näinkö tämä meneekin? Auttaminen perustuu meidän suomalaisten, ei autettavien tarpeeseen? Osallistun yhteisvastuukeräykseen, koska minulla on tarve. Ryhdyn kummisi kehitysmaan lapselle, koska minulla on tarve. Soitan ambulanssin onnettomuuden uhrille, koska minulla on tarve. Tai toisin päin: minulla ei juuri nyt ole tarvetta auttaa ketään, sillä — no, ei vain ole. Kaikki on aivan mainiosti balanssissa ja omatuntoni on kunnossa.

”Suomella ei ole tarvetta nostaa kiintiötä” edustaa äärimmäistä Suomi ensin -ajattelua. Kaikki tekeminen peilataan oman edun kautta. Auttaminen on perusteltua vain jos se hyödyttää Suomea jollakin tavalla, esimerkiksi säilyttämällä maallemme edes kohtuullisen sijoituksen humanitaarisen avun maavertailuissa. Jos sijoitus uhkaisi radikaalisti heikentyä, Suomella olisi tarve, mutta silloinkin vain Suomella, ei muilla.

Migrin tietojen mukaan vuodesta 2014 saakka enemmistö kiintiöpakolaisista on ollut syyrialaisia. Viime vuonna jokainen heistä tuli Syyriasta. Näiden Syyrian sodan uhrien vuoksi kirkot ympäri maailman ovat soittaneet kelloja: herätkää! Samaan aikaan inhimillisen hyvinvoinnin vertailussa maailman parhaan maan hallituspuolueelta kuuluu tylympi ääni:

Kiitos yhteydenotosta. Valitettavasti meillä ei nyt ole tarvetta juuri teille. Iloista kevään jatkoa!

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s